П`ятниця, 29.03.2024, 10:43
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Персональний сайт Мартинюк Л. А.

Меню сайту
Форма входу
Годинник
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Архів записів
Головна » 2012 » Травень » 4 » Чим небезпечний комп'ютер
20:40
Чим небезпечний комп'ютер
Чим небезпечний комп'ютер

Основні симптоми, що доставляють незручність тим, хто весь день проводить у спілкуванні з комп'ютером:

Біль у шиї, спині, руках.
Якщо довго, сутулячись, сидіти в одній позі, в м'язах спини відбуваються певні процеси (напруження, застій крові) і, як наслідок, з'являються набряк і запалення. Все це не остеохондроз, а м'язова блокада: м'язи стискують нерви, що виходять із спинного мозку в хребті, спричинюючи біль і порушення чутливості. Якщо защемлені нерви, котрі виходять з шийного від ділу хребта, болітимуть і німітимуть шия, плечі, руки, а якщо з попереково-крижового, страждатимуть поперек і ноги.
Аби зарадити собі і своїм співробітникам, потрібно подбати про зручність робочого місця: висота столів має бути 75-85 см. Краще сидіти в кріслі, що обертається, з підлокітниками і поперековими опорами. Потрібно відрегулювати положення клавіатури. Найзручніша мишка – доволі велика, з легким корпусом і важкою кулькою.

Алергія шкіри, випадання волосся, недостача кисню.
Комп'ютер, як і інша електротехніка, є джерелом електромагнітного випромінювання. Електростатичне поле сприяє тому, що частинки найдрібнішого пилу осідають на руках, обличчі і шиї, спричинюючи алергічні реакції, сухість шкіри і волосся. У приміщенні, де працюють комп'ютери, має бути налагоджено систему вентиляції. Мінімальна площа на один монітор 9-10 м2. Працюючий за комп'ютером не має візуально контактувати з іншими моніторами або телеекранами. Не будуть зайвими також іонізатори (приміром, люстра Чижевського) і зволожувач повітря.

Різь і біль в очах, почервоніння повік і очних яблук, біль у лобі, швидка стомлюваність.
Усе це – ознаки так званої "дисплейної"" хвороби, яку спричинює тривале безперервне спостереження за екраном. Перші ознаки астенопії (зорової втоми) з'являються через 45 хв. безперервної роботи за екраном. Зорові функції знижуються раптово через 2 год. Роблячи коротку перерву, щоразу після 1-2 годин роботи, істотно знижуються показники втоми. Потрібно дотримуватися певної відстані до монітора – 70 см. Монітор має стояти так, щоб на нього не падало світло яскравої лампи або сонячні промені.
Бажано уникати великої контрастності між яскравістю екрана і навколишнього простору. Ні в якому разі не потрібно працювати з комп'ютером у темному або напівтемному приміщенні. При денному освітленні також рекомендується забезпечити навколо дисплея блакитний фон (забарвлення стін). Через кожні 40-45 хв. потрібно робити коротку фізкультмікропаузу: обертання очей за годинниковою стрілкою і навпаки, легкі гімнастичні вправи для всього тіла (все це протягом кількох секунд).

Нервозність, підвищення тиску, погіршення пам'яті і сну.
Все це – ознаки стресу, якого не уникнути на будь-якій роботі. Про те рівень стресу прямо залежить від якості вашого комп'ютера. Машина, яка "зависає", втрачає важливу Інформацію, сповільнює темп роботи, не сприяє душевному спокою.

(За матеріалами Укрінформу)
Переглядів: 676 | Додав: mla_nv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]